Over Zeep

De Amsterdamsche Zeepfabriek produceert uitsluitend zepen van biologische oliën, gemaakt op ambachtelijke wijze met natuurlijke ingrediënten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de cold process-methode en een eigen, origineel recept. We gebruiken voor onze zeep louter biologische oliën/vetten, etherische oliën en kruiden. En laat het duidelijk zijn: wij gebruiken géén palmolie. Dat zouden meerdere zeepzieders moeten doen.

Wij baseren ons op de rijke, Amsterdamse zeeptraditie door in al onze recepten hennepzaadolie te gebruiken. Door een uitgebalanceerde samenstelling van basisoliën zijn onze zepen heerlijk conditionerend en schuimend. En, niet te vergeten, lekker zacht voor de huid én gezond. Verder houden wij van verrassende geurcombinaties, waardoor onze zepen nooit saai zijn.

De zeep die wij maken is voor gebruik onder de douche en in bad, en van een heel aantal is het ook heerlijk om je gezicht er mee te wassen. Vier zepen hebben een basis van kokosolie, olijfolie, hennepzaad olie en shea boter (Kwiek, Zuip, Pap, Zwier). Twee zepen hebben als basis cacaoboter, hennepzaad olie, ricinusolie en kokosolie (Leut en Sjoko). De geuren zijn per zeep ’n bij elkaar gebracht bouquet waarbij sterke en minder aanwezige geuren om beurten een rol krijgen tijdens het gebruik.

De etherische oliën die wij gebruiken kopen wij in bij NHR in Brighton. Ook de oliën en vetten leveren zij.

Zeepfabriek
Foto: Volkshotel