geveltuin aanvragen gemeente amsterdamoost

uit mijn hoofd weet ik het volgende:

het belangrijkste is natuurlijk dat je binnen je pand vraagt of de benedenburen het okay vinden dat jij een geveltuin gaat beginnen voor hun raam.

Bankjes/stoeltjes is super leuk idee, maar dan krijg je soms ook ongevraagde zitters, denk daar over na, en neem dan je besluit.

De gemeente heeft belooft om geveltuintjes en boomtuintjes mogelijk te maken. Dit is sinds +/- 1996 in de straat een mogelijkheid. Ze doen er natuurlijk maar zoveel per jaar, maar dat loopt wel los. Wat belangrijk is om te weten is dat ze vanuit de gemeente dan wel vragen om een “verantwoordelijke” die ook zegt dat de tuin weer opgeheven wordt als t niet werkt.

De roosters onder je huis moet je wel echt vrijhouden. Bijvoorbeeld door een tegel rechtop te zetten met twee zijstukjes. Dit doet de gemeente heel goed in t ontwerp, als je het zelf doet even ook aan denken.

En dan lekker aarde toevoegen en planten! Daarna rommelen en water geven. Krukje erbij, heerlijk.

Ja, honden houden van een plasje doen. tsja. de lantaren palen heel aantrekkelijk maken daarvoor? zoiets verzinnen?

Dan nu het aanvraagformulier en de voorwaarden.

Kwestie van invullen en even nabellen als er geen reactie komt. Over het algemeen is Stadsdeel Oost echt heel goed benaderbaar! Email Toets als t niet lekker loopt!